Wednesday 22 February 2012

Cheesecake


 Bahan-bahannye

500 gm Cheese Phadelphia / Anchor
1/2 Tin susu Manis Cap Junjung (tin tinggi)
1    Kotak susu Rendah Lemak/ Susu segar (1 liter)
1    Bungkus Kecil Nestum Original
2    Bungkus Biskut Salt  Cheese

Cara Membuatnya

1. Pukul cheese dgn susu cap junjung hingga sebati.
2. Rendam Biskut Salt Cheese dgn susu rendah lemak (lebih kurang 15 keping loyang)
    *jgn sampai kembang*
3. Sediakan loyang 8"x 8" x 3 inci.
4. Tabur Nestum ke dlm loyang.
5. Susun roti salt cheese di atasnya.
6. Selepas itu sapukan cheese di atas susunan roti tadi.
7. Ulang ketiga-tiga langkah tersebut sehingga adunan habis.
8. Masukkan kek yg telah siap tadi ke dlm peti sejuk selama 4 jam atau sehingga beku.
9. Baru lah potong.. :)

No comments:

Post a Comment